Gjorde en liten annan variant på Bahn mi utifrån vad jag hade hemma och serverade en dag i wraps med chilipicklad rödlök och zucchini och dag två så snodde jag pommes från resten av familjens hamburgaremenyer och gjorde en egen bowl- himmelskt!!
I wrapen hade jag bladspenat, en färdig raw sallad (finns på Coop med morot, rödbeta och broccoli som jag använder till typ allt), köttet, chilipicklad rödlök och zucchini (recept längre ner), srirachamajonäs och Green goddess dressing (båda från Rydberg). Jag kan inte säga för många gånger hur fantastisk Green Goddess- dressingen är. Jag har den på typ allt- tacos, pulled, hamburgare, kebab, bowls med kyckling och havreris, wrap med kyckling och fetaost.. den passar till ALLT!
I bowlen hade jag typ allt som var i wrapen men istället för bröd hade jag pommes frittes 🙂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Bahn mi på fläskytterfilé
4-6 portioner
800 g Fläskytterfilé
1 tsk lökpulver
5 cm färsk ingefära, skivad i skivor
1 tsk srirachia
5 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1 msk socker
1 lime, skuren i skivor
2 klyftor vitlök, skivad
1 tsk risvinäger
Gör så här:
– Bryn fläskytterfilen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg ner köttet i slowcookern och lägg ner resten av ingredienserna. Du lägger bara ner lime och ingefära som de är när du skurit dem, du behöver inte skala eller något sånt.
– Kör köttet på låg i 7-8 h eller hög i 5-6 h. När köttet faller sönder när du trycker på det med t ex en stekspade så tryck med stekspaden så det mesta delar sig och låt sedan köttet stå i ca 15-20 minuter så köttet få dra åt sig såsen.
Chilipicklad zucchini, rödlök och morot
0,5 zucchini
2 rödlökar
1-2 morötter
Lag:
0,5 dl ättika
1 msk risvinäger
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
Blanda ihop lagen och skiva grönsakerna tunt. Blanda ihop och låt stå minst 1 h innan servering.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Bahn mi (pulled pork) med picklad rödlök och zucchini serverad på 2 sätt”Add yours →