9 december- Kålpudding med grönkål, vitkål och glögg

Jag älskar grönkål! Denna variant av kålpudding blir extra julig med glögg är helt fantastisk

Kålpudding med grönkål, vitkål och glögg

​800 g vitkål

200 g grönkål

3 msk ljus sirap

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

0, 5 msk kinesisk soja

1 dl glögg

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl mjölk

1 dl ströbröd

2 msk soja

1 tsk Worcestershiresås

0, 5 msk äppelcidervinäger

1 tsk timjan

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här:

Om du har köpt färdigskivad grönkål så ta några stora nävar och släng ner i crockpoten. Skär vitkålen i mindre bitar och lägg ner den också. Blanda runt. Häll över sirap, smulad buljongtärning, soja och glögg.

Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt svälla några minuter. Blanda ner kryddor, soja, vinäger och Worcestershiresås och blanda. Lägg ner färsen och knåda ihop till en limpa som du lägger ner ovanpå kålen. 

Sätt på låg i 5-6 h.

Servera med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *