Kanel och kardemummakaka

Kanel och kardemummakaka

Den är lite julig och kryddig den här kakan vilket passar utmärkt när det är kallt. Detta är en variant av den tidigare mellanmålskakan men utan banan och med mer proteinpulver. Perfekt till en kopp te på kvällen till ett avsnitt av The Returned! 

image

Ingredienser
5,5 dl havregryn
2,25 dl cashewdryck eller annan mjölk.
2.25 dl osockrad äppelmos
1 dl proteinpulver whey vanilj
0.3 dl osötad kokos, plus lite mer till toppingen.
2 msk sukrin gold
2 msk kokosolja eller rapsolja
1 msk Chia-frön
1/2 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
0.3 tsk kardemumma

Häll i havregryn och mixa till ett mjöl. Häll i de torra ingredienserna först och sen mjölk, äppelmos och smält kokosolja och rör runt till en smet. Smöra en form, häll i smeten och strössla kokos över.

Grädda i 160 grader i 20- 25 minuter.

0 comments on “Kanel och kardemummakakaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *