4 december- Lussebullskaka

4 december- Lussebullskaka

Ja, man kan göra lussebullar i din Crock-Pot 🙂

En supergod lussebullskaka lagom till advent 😊 så himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plåtar som när du bakar lussekatter. Det är torrjäst som är tricket. Försökte med färsk jäst, den tog 10 h och blev katastrof 😂😂

Den jäser bara en gång också så ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka ❤️👍😊

Lussebullskaka

6- 7 dl vetemjöl special
0,5 påse torrjäst
1 dl socker
2 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
50 g smör
125 g Kesella
1 g saffran (2 påsar)

Fyllning
100 g smör
1 dl socker
1 tsk kardemumma

Topping
Russin
Pärlsocker

Gör så här

Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 påse torrjäst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.

Värm smör, mjölk, grädde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.

Blanda ner gräddblandningen i mjölblandningen och knåda ihop degen. Jäs i ca 45-60 minuter under duk.

Knåda ihop degen efter jäsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ca 8 bitar och lägg ner i din bakplåtspapperklädda Crockpot.

Strö över russin och pärlsocker och sätt på locket med en träslev under locket. Sätt på hög i 2,5 h. (Men kolla lite då och då, kan behövas både kortare och längre tid beroende på crockpot)

Lyft enkelt ut den med hjälp av bakplåtspapprern.

Ät, njut och var lycklig!

2 comments on “4 december- LussebullskakaAdd yours →

    1. På slowcookers så finns det alltid inställningarna låg eller hög. Det är hur fort den värms upp och just risgrynsgröt kör jag på inställningen hög.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *