Detta har varit väldigt efterfrågat av er så nu äntligen gjorde jag den och det blev så himla gott! Båda barnen tyckte den var supergod vilket såklart alltid är en win 🤩👍👍
Jag använda Anammas vegofärs vilket funkade så himla bra! Men jag kan inte säga att detta recept funkar bra på alla vegofärser då de är innehåller olika ingredienser. Om du provar detta recept med andra färser som blir bra så kommentera hemskt gärna detta inlägg och tipsa andra 🙂
Detta är en toppenbra grundsås där du kan leka med olika kryddor, se nedan för olika tips
Vegofärssås i slowcookern
6 portioner
ca 500-600 g vegofärs
2 pkt (a 400 g) krossade tomater
1 gul lök, hackad (eller 1 tsk lökpulver)
1-2 vitlöksklyftor, hackade (eller 1 tsk vitlökspulver)
2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
Rapsolja att steka i
Prova att variera med olika kryddningar:
- 2 tsk timjan
- 2 tsk oregano
- 1 tsk chiliflakes och 2 tsk paprikapulver
- 0,5 msk chipoltechili
Gör så här:
- Stek den frysta vegofärsenoch löken i rapsolja någon minut på rätt hög värme.
- Lägg ner färs och lök tillsammans med resten av ingredienserna i slowcookern. Rör om.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Servera med pasta och riven ost och en god sallad.
Här finna några andra mumsiga vegetariska pastarecept du lagar i slowcookern:
- Slökokt tomat, aubergine och paprikaröra med tortellini och halloumi
- Vegetarisk pastasås med morot och apelsin
- Linsbolognese med mango chutney
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Vegofärssås i slowcookern med pasta”Add yours →