Först ut i min receptserie – Världens mat är Lahmacunpizzor ifrån Turkiet! Lahmacunpizzor är tunna pizzor med en kryddig köttfärsröra på toppen.
Du gör färsen till toppingen i crockpoten för maximal smak och sen slänger du ihop pizzorna när du kommer hem och kör de bara i ugnen! Logistikkärlek på hög nivå ❤️❤️
Du kan använda tunnbröd, tortillabröd eller mer traditionella libabröd om du har en välsorterad matbutik. Jag är bortskämd eftersom jag bor i Södertälje med matbutiker som har stort utbud av mat från olika kulturer men den blir så god på ett vanligt svenskt tunnbröd 👍😊
Lahmacunpizzor
6-8 portioner
Fyllningen:
800 g nöttfärs
1 gul lök. fihackad
2 morötter, riven
800 g krossad tomat
1 dl chilisås
2 msk torkad oregano
2 msk soja
2 tsk curry
4 tsk paprikapulver
2 tsk salt & peppar
Topping
200 g riven ost
Finskivad rödlök och paprika
Gör så här:
Bryn färsen i en stekpanna eller i din Crock-Pot. Häll i resten av ingredienserna och sätt på låg i 6-8 h.
Pizzorna: Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper och fyll på med färsen, riven ost och halverade körsbärstomater. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter.
Toppa med finskivad rödlök och paprika och kanske även gräddfil eller turkisk yoghurt.
Hej Linda
Förlåt att jag stör. Råkar du möjligen känna till någon butik i Södertälje som säljer turkisk Simit?
Eller alternativt någon matvaruaffär som säljer Üzun Pekmezi så att man kan baka dem själv?
Måste i alla fall testa att göra Lahmajun. (y)
VH
Johnny J.
Hej Johnny
Jag skulle chansa på mataffären i Hovsjö- Hovsjö.närlivs, de har massa inhemska varor. Har inte själv handlat de produkterna du nämner. Alternativt finns det en mataffär i Geneta centrum som oxå har massa gott 😊😊