Kryddig nötfärs, ris, fräscha grönsaker, chili och limemajonäs och inlagd ingefära ❤️❤️❤️ Ja, tack!!!
Färsen går supersnabbt att förbereda och kan stå länge. Koka en stor portion ris och gör massa matlådor av dem. Sen varierar du grönsaker, lägger till kimchi och stekt ägg så blir du lite mer autentisk 👍😊
Koreansk bulgogibowl
800 g nötfärs
1- 0,5 msk riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl sötning av något slag (farinsocker eller sötningsmedel)
0,75 dl japansk soja eller tamarisoja
1 msk kinesisk soja
1 tsk chiliflakes
2 tsk koreansk sås (Gochujangsås) eller srirachia eller sambal oelek
Förslag på tillbehör
Babyspenat
Purjolök
Sojabönor
Paprika
Rödkål
Zucchini
Lime och chilimajonär (Eriks- to die for)
Hackade jordnötter
Kimchi
Stekt ägg
Inlagd ingefära
Gör så här:
Bryn färsen och häll i resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-7 h. Koka ris, hacka grönsaker (gärna med mandolin för allt blir bättre när det är tunt 😉) och lägg upp i en snygg skål..
Viktväktarna: Köttfärsröran blir 5 SP om du tar sötningsmedel. Chili och limemajonäs är 1 SP för 1 tsk, lägg på för ris.
Kanongott. Tack Linda för denna.
Vad roligt att höra 😊 jag älskar denna också 👍👍
Gjorde just den här till lördagsmiddag. Hur gott som helst!
Min sambo sa att det var delad förstaplats på godaste jag någonsin lagat åt henne.
Wow! Sååå roligt att höra 😊😊🤩
Receptet på den grymma lime & chili mayon?
😊 det är Coops färdiga såser.. så svårare än så var det inte 👍😊