En rätt till påskbuffén eller en enkel lunch? Prova båda! När tomat och pesto får stå lång tid så får smakerna utvecklas på ett helt annat sätt. Sedan knäcker du bara i ägg sista timmen och äter sedan med ett gott nybakat bröd.
Detta var en rätt som även mina barn tyckte var supergott 😊😊 så det var win även där.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern
4 portioner (lätt lunch)
6 portioner (del av brunch)
Ingredienser
2 burkar krossade tomater (a ca 400 g)
1,5 msk grön pesto
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk grönsaksfond
2 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
På slutet:
8 ägg
Serveras med
4 st rostade brödskivor eller 4 brödskivor som penslas med olivolja och flingsalt och gräddas i ugn på 175 graver i 5-10 minuter.
Chiliflakes
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner allt i slowcookern och kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h eller 20 min på BEANS/CHILI i tryckkokaren
- 30 minuter innan servering så knäcker du ner äggen.
- Servera!

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR



0 comments on “Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern/tryckkokaren”Add yours →