Vill du levla fredagstacosen? Då är detta receptet för dig! Bara att du kör den i slowcookern gör att smakerna blir så mycket djupare och gör du den dessutom dagen innan och sen får stå en natt i kylen så händer det magi med smakerna 🤩🤩. Variera hettan med chiliflakesen och har du en favoritchilisort- prova och skriv gärna i kommentarerna
Servera den med den godaste salsasåsen, picklad rödlök och massa koriander..
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Tacofärs next level
Ingredienser
800 g nötfärs
1 dl ljust öl
1 lime, saften
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk japansk soja
1 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1,5 msk farinsocker
1 krm cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
0,5 – 1 msk chiliflakes
1 msk torkad oregano
1,5 tsk salt
1 msk rapsolja för stekning
Till servering
Små tortillabröd
Picklad rödlök
Hackad gurka
Salsasås
Riven ost
Färsk koriander
Gör så här:
- Bryn lök och vitlök på medelhög värme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen, lyft ur lök och vitlök.
- Höj värmen och bryn köttfärsen så den får lite yta.
- Lägg ner allt i din slowcooker/tryckkokare/gryta och lägg ner resten av ingredienserna. Rör om.
- Tillaga enligt något av följande alternativ:
- Slowcooking: Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
- Tryckkokning: Kör på MEAT i 20 min.
- Gryta på spis: Koka på låg värme i 20-25 minuter.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Tacofärs next level med lime, öl och chili”Add yours →