– Magiskt god! (maken) – Den var till och med godare dagen efter! (maken igen)
– Mamma, den här var såååå god! (7 åringen)
– Jag vill ha pannkakor (9 åringen 😂)
Det är faktiskt inte ofta det blir sådana här glada tillrop för något jag experimenterar fram. Och angående 9 åringens kommentar så var det väntat för han tycker inte om paj överhuvudtaget 😊😊. Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med denna. Du kör fyllningen i slowcookern under dagen och sedan gör du en pajdeg eller köper en färdig som jag gjorde här och kör in pajen i ugnen när det är dags för middag.
Detta är också perfekt matlådemat. Nu har jag bunkrat upp hela kylen med paj 🥰🥰
Du kan variera toppingen med fetaost om du vill eller experimentera med lite riven halloumi 🤩.
Jag gjorde en vegetarisk variant på vegofärs och pesto som också blev sjukt god. Där piffade jag till den med zucchini och fetaost. Recept kommer på den 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Paj på slökokt köttfärsröra med soltorkade tomater och basilika toppad med västerbottenost
6 portioner
800 g nötfärs
1 burk krossade tomater (400 g)
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk kycklingfond
2,5 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
0,5 dl hackade, soltorkade tomater
1 msk torkad basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
På slutet
1 dl creme fraiche
Pajingredienser
1 färdig pajdeg
1,5 dl riven västerbottenost (ca 150 g)
Gör så här:
- Bryn köttfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lyft ur färsen och sänk värmen och bryn hackad lök och vitlök på medelvärme i några minuter.
- Lägg ner alla ingredienser förutom creme fraichen i slowcookern och rör om.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Rör i creme fraichen och rör om.
- Förbered pajdegen och förgrädda enligt instuktionerna på förpackningen.
- Lägg sedan ner köttfärsröran i pajformen och strö över riven västerbottenost.
- Grädda enligt instruktioner på pajförpackningen. (ca 20 min i 200 grader)
- Servera med en god sallad.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
0 comments on “Paj på slökokt köttfärsröra med soltorkade tomater och basilika toppad med västerbottenost”Add yours →