Alltså denna kaka!!!! Den är så UNDERBAR!! Kan äta den varje dag…
GÖR DEN BARA!!
Kladdig chokladkaka
2 dl (80g) mandelmjöl
3 msk kokos
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk honung eller 2 msk sötströ
3 hela ägg
8-9 dadlar
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen.
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme.
Som vanligt från Tastyhealth….
0 comments on “Nyttig chokladkaka med dadlar”Add yours →