Lammbolognese med chevre och valnötter, Crock-pot eller Crock-pot Express

Jag kan nästan inte hantera detta! Detta blev så galet gott att detta kommer göras typ på varje middagsbjudning 10 år framåt… kombinationen av lammbolognesen, chevren och valnötter är amazing. Jag åt den med en sallad med purjolök, babyspenat, tomat, vindruvor och päron… men kom igen!!!!

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

Lammbolognese med chevre och valnötter

6 portioner

500 g lammfärs
olivolja till stekning
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
2 tsk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk lammkrydda eller 1 tsk rosmarin och 1 tsk salvia
salt och svartpeppar

Tillbehör

Kokt pasta (gärna någon lite lyxigare variant)
Riven chevre
Hackade valnötter

Sallad med bladspenat, tomat, purjolök, päron och vindruvor

Gör så här:

Bryn färsen i din Crock-Pot eller Crock-Pot Express. Fräs även lök och vitlök. Lägg sedan ner allt i grytan och kör i 6-8 h på låg om du slökokar eller 25 minuter i Crock-Pot Express (tryckkokare)

Koka pasta och servera med riven chevre, hackade valnötter och sallad

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

3 comments on “Lammbolognese med chevre och valnötter, Crock-pot eller Crock-pot ExpressAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *