Jag kan nästan inte hantera detta! Detta blev så galet gott att detta kommer göras typ på varje middagsbjudning 10 år framåt… kombinationen av lammbolognesen, chevren och valnötter är amazing. Jag åt den med en sallad med purjolök, babyspenat, tomat, vindruvor och päron… men kom igen!!!!
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook
Lammbolognese med chevre och valnötter
6 portioner
500 g lammfärs
olivolja till stekning
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
2 tsk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk lammkrydda eller 1 tsk rosmarin och 1 tsk salvia
salt och svartpeppar
Tillbehör
Kokt pasta (gärna någon lite lyxigare variant)
Riven chevre
Hackade valnötter
Sallad med bladspenat, tomat, purjolök, päron och vindruvor
Gör så här:
Bryn färsen i din Crock-Pot eller Crock-Pot Express. Fräs även lök och vitlök. Lägg sedan ner allt i grytan och kör i 6-8 h på låg om du slökokar eller 25 minuter i Crock-Pot Express (tryckkokare)
Koka pasta och servera med riven chevre, hackade valnötter och sallad
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
3 comments on “Lammbolognese med chevre och valnötter, Crock-pot eller Crock-pot Express”Add yours →