Köttfärssoppa med pasta i slowcooker/tryckkokare

Du kör soppan under dagen och lägger ner pastan och grädden sista 30- 40 minuterna så blir det kanon 🙂 Det kan variera lite mellan pastasorterna så prova dig fram…

Denna soppa är väldigt enkel men har mycket smak. Du kan också variera kryddning med t ex timjan, oregano och basilika.

Jag är helt kär i mitt supersöta rivjärn som jag nu använder för just parmesanost.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Köttfärssoppa med pasta
4 portioner

400 g nötfärs eller blandfärs
500 g krossade tomater
1 liter vatten
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaks- och 1 köttbuljongtärning
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
0,5 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
En nypa vitpeppar

På slutet
80 g okokt pasta
0,5 dl grädde

Topping
Riven parmesanost

Variation: Tillsätt 2 tsk timjan, 2 tsk oregano eller 2 tsk basilika.

Gör så här:

  • Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
  • Lägg ner färsen och resten av ingredienserna i din slowcooker.
  • Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
  • När det är ca 30 minuter kvar så lägg ner pastan och häll i grädden.
  • Kör på HÖG i 30 minuter.*
  • Häll upp i skålar och riv parmesanost över.
  • Servera med nybakat bröd (på bilderna serverar jag soppan med pestobullar i slowcookern)

* Crock-Pot Express/tryckkokning- Kör på MEAT i 20 minuter

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Köttfärssoppa med pasta i slowcooker/tryckkokareAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *