Cheesecake
Botten:
2,5 dl havremjöl
2 msk kokosolja
Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
Valfritt: sötningsmedel
Fyllning:
300 g lättkvarg med vanilj
2 hela ägg
100 g lättkvarg
1 skopor (ca 25g) whey protein med vaniljsmak
0.5 msk stevia sötströ
0.5 tsk vaniljextrakt
Jordgubbar
1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda ihop havremjöl och kokosolja och tillsätt sedan lite vatten i taget (ca 2-3 msk totalt) tills det blir en smuldeg som kan tryckas ner i en form. Pressa ner degen i en form (smörj gärna med kokosolja innan) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienser (utom jordgubbarna) med en stavmixer tills det blir en slät smet. Rör ner hackade jordgubbar i smeten. Häll sedan smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25- 30 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten men inte rinnig. Ta ut formen och låt svala. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar eller gärna över natten.
0 comments on “Jordgubbscheesecake”Add yours →