Jag tror varje matkultur i hela världen har en variant på köttbullar i sås. Vilket passar mig utmärkt för då har vi en armé recept som nås provas i slowcookern 😊😊
Detta är en indisk variant där lamm är det första valet av kött men det går utmärkt att använda nötfärs eller blandfärs.
Min lite kräsna 8 åring serverade jag korv med bröd men när jag vände ryggen till så hade han ätit upp min portion och tjoade – Det här var sååå gott mamma! Så det var en stor bonus 😊👍
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Indiska köttbullar i gräddig tomatsås
4-6 portioner
600 g lammfärs eller nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller mandelmjölk
1 vitlöksklyfta
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
2 mortlade kryddnejlikor
1 krm kardemumma
1 tsk salt
Sås
2 burkar hela tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
0,5 tsk malen ingefära
1 krm cayennepeppar
Ha i på slutet
3 dl grädde/havregrädde
Gör så här: Blanda ihop ströbröd, mjölk, vitlök och resten av kryddorna. Låt stå i ca 5 minuter. Blanda sedan i färsen och knåda runt så allt blandar sig.
Lägg ner ingredienserna till såsen i grytan och blanda lite. Rulla köttbullarna och lägg ner dem i såsen. Det gör inget att de inte är täckta av sås.
Kör på LÅG i 6-8 h HÖG i 4-5 h eller 15 min på MEAT i tryckockaren/Crock-Pot Express. Sista 30 minuterna så häll i grädde, rör om försiktigt och kör på HÖG medan du kokar riset 😊😊🤩
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
1 comment on “Indiska köttbullar i gräddig tomatsås”Add yours →