Ibland vill man inte ha köttet pulled utan helstekt så det går att skära. Denna helstekta fläskytterfilé är så enkel och grönsakerna bara lägger du ner utan att göra något med dem.
Allt handlar bara om tilllagningstiden och ha koll på innertemperaturen. Jag rekomenderat varmt att investera i en kötttermometer, det behöver inte vara en dyr och jag har en med sladd som ligger under locket och det fungerar toppen. Med hjälp av den kan du göra så mycket goda helstekta köttbitar. Här kommer några favoriter:
- Denna helstekta rostbiff bara smälter i munnen
- Oxfile– den blir perfekt!
- Vitlöksspäckad lammstek-
Helstekt fläskytterfilé med champinjoner och suger snaps
6 portioner
1 kg fläskytterfilé
1 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 msk honung
Ca 10-15 champinjoner
1 påse (ca 15-20) suger snaps (blir säkert supergott med sockerärtor också)
Gör så här:
- Blanda ihop salt, vitlökspulver och timjan i en skål och krydda köttet runt om.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet i slowcookern och ringla över honungen.
- Lägg ner champinjonerna och suger snapsen bredvid köttet.
- Stick in kötttermometern i köttet. Innertemperaturen ska upp till mellan 65 – 70 grader.
- För mig tar det på LÅG i ca 1-1,5 h eller HÖG ca 1 h. Detta beror helt på hur tjock filén. Det kan variera mycket så gå mer på termometern.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Helstekt fläskytterfilé med champinjoner och suger snaps i slowcookern”Add yours →