Ta vara på grönkålen och apelsinerna efter julen och gör en fantastiskt god och fräsch sallad som passar perfekt till resterna efter julbordet.
Grönkål- och babyspenatsallad med citrusfrukter
Två stora nävar skivad grönkål
Två srova nävar babyspnat
2 apelsiner, skalade och skurna i bitar
1 grapefrukt, skalad och skuren i bitar
2 -3 clementiner, skalade och skurna i bitar
1 gurka, finskivad
10 körsbärstomater, halverade
0,5 purjolök, skuren i strimlor
Dressing
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1,5 msk olivolja
1 msk pressad citron
Örtsalt
Svartpepper
Topping
Pumpakärnor, solrosfrön, hackade valnötter eller vad du har hemma
Gör så här
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och lägg i en stor skål
- Lägg i grönkål och babyspenat och blanda om ordentligt
- Lägg i gurka, tomater och purjolök och blanda om
- Lägg citrusfruktsbitarna runt om i kanten av skålen och strö över toppingen
Följ mig även på Facebook och Instagram för recept och inspitation i köket
0 comments on “Grönkål- och babyspenatsallad med citrusfrukter”Add yours →