Det är kallt och mörkt och förkylningen ligger och liksom bara väntar på att bryta ut… Då motar du den i grinden med massa vitlök och annat mumsigt och nyttigt.
Så ladda inför julrushen med massa köttfärssås som du kan ha färdig i kylen och bara ta fram mellan julklappsshopping och julskinkan.
Mustig köttfärssås med sriracha och vitlök
1 kg nötfärs
2 burkar krossade tomater
1- 2 msk sriracha beroende på hur spicy du vill ha den
4 pressade vitlöksklyftor (eller mer om du älskar vitlök)
1 msk balsamvinäger
2 buljongtärningar (min favorit är 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljongstärning)
2 msk ketchup
3 msk tomatpure
10- 15 champinjoner
2 tsk salt
Peppar
Gör så här:
Bryn nötfärs och svamp i en stekpanna om du vill (jag tycker det blir godare)
Lägg ner allt i pottan och kör i 5-7 på låg eller 2- 3 h på hög.
Servera med pasta och parmesan eller gör en lasange med keso på den. Jag åt med spagetti igår och gjorde lasange idag på den. Perfekt!
1 comment on “Crockpot-Mustig köttfärssås med sriracha och vitlök”Add yours →