En underbar gryta från det assyriska köket med kött och okra skickade Izla in.
Jag har aldrig lagat något med okra förut så tyckte att det var superkul att få prova. Jag använde fryst okra och smaken tyckte jag påminner lite om zucchini. Denna gryta har mycket smak som utvecklar sig med enkla ingredienser vilket jag uppskattar mycket 🙂
Bamya- köttgryta med okra
4-6 portioner
1 kg högrev
5 dl vatten
50 g smör
400-500 g fryst okra
Saft från 0,5 citron
3 st vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
2 tomater
1 msk salt
0,5 -1 tsk chilipulver
Gör så här
- Lägg den tinade okran i en skål och pressa över en halv citron
- Stek köttet i 50 g smör så det får yta, lägg ner vitlöken på slutet
- Lägg ner resten av ingredienserna
- Kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-6 h
- Servera med ris
Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Bamya- köttgryta med okra”Add yours →