Här kommer första receptet i min julserie där jag lägger upp ett julrecept varje dag till lucia.
Man kan inte äta för många fiskgrytor!! Denna gryta är så god och saffran tillsammans med tomat och fisk blir den en riktig lyxig rätt. Jag har även haft med den på julbordet ett år
Fiskgryta med saffran, tomat och grädde
400 g torsk eller Alaska Pollock
400 g lax
0,5 g saffran
1 msk rapsolja
3 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk hummerfond
1 dl grädde/ oatly
Salt, cayennepeppar
Gör så här:
Bryn purjolök och vitlök i oljan tillsammans med saffran. Lägg i rotfrukterna och låt dem fräsa med en stund. Häll i tomaterna, vatten, buljongtärning, fond, tomatpuré och kryddor. (Så här långt kan du förbereda och ställa in i kylen under natten).
Kör på låg i 6-8 h.
Häll i grädde och fisk, sätt på hög och kör 30-45 min eller tills fisken är klar.
Servera med nybakat bröd
0 comments on “1 december- Fiskgryta med saffran, tomat och grädde”Add yours →