Om man har påsklov med kids hemma så känner iallafall jag att det är lite jobbigt att tänka ut både lunch och middag som ska vara så både gott och nyttigt. Så här kommer lite extra tips på rätter som du kan göra storkok på och sedan variera.
Att använda din slowcooker medan du är ute i lekparker, spelar fotboll, tar promenader i skogen eller påtar i trädgården är så bra.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Tacofärs med majs–
Tips:
– Nachotallrik: Lägg ut nachochips på en tallrik, bred ut tacofärs och ost, in i micron i ca 1-2 minuter, strö på grönsaker och klicka på gräddfil och salsasås
– Enchiladas: Fyll tortillabröd med tacofärsen och rulla ihop, häll tacosås på och riven ost, in i ugnen (200 gracer i 15-20 minuter)
– Tacotallrik med ris: Koka ris och hacka grönsaker som tomat, gurka, avocado mm och servera gärna med picklad rödlök
Köttfärssås med champinjoner, palsernacka och morot–
Tips:
– Servera med spagetti
– Använd såsen och gör en lasagne
Thaifärs med kokosmjölk
Tips:
– Servera med wokade grönsaker och ris
– Skär paprika och purjolök i skivor och servera med nudlar och sojabönor
Mustig kyckling i tomatsås
Tips:
– Dubbla satsen och byt ut kycklinglåren mot kycklinglårfiléer och variera rätten genom att servera kycklingen med ris, pommes och t e x tortellini eller annan pasta
Krämig sötpotatis
Kör ett gäng sötpotatisar en dag och ha sötpotatismos till ett gäng rätter eller använd sötpotatisen i vegetariska biffar
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Veckans slowcookertips- påsklovsspecial”Add yours →