Tacopizza

Detta är ett perfekt sätt av använda tacoresterna från tacomiddagen. Jag gjorde en deg som jäste över dagen och sedan bakade jag ut pizzorna på kvällen och toppade med tacofärs och efter gräddning så öste jag på med grönsaker, tacosås och gräddfil. Den var en stor hit för barnen så detta gör jag igen.

Degen hade lite surdeg i sig men det kan man bara välja bort.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker.

Pizzadeg

2 tsk torrjäst eller 1 tsk torrjäst och 25 g surdeg
6 dl vetemjöl special
0,5 msk salt

3 dl vatten

Tomatsås
1 dl ketchup
0,5 dl tomatpuré
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
en nypa svartpeppar

Pizzatopping
ca 2-3 dl tacofärs
3-4 dl riven ost

Topping efter gräddning
Gurka, rödlök, sallad, gräddfil, tacosås och annat du gillar på tacosen.

Gör så här:
På morgonen

  • Häll ner torrjäst, salt och mjöl och blanda ihop.
  • Häll ner vatten och surdeg i mjölblandningen och rör om. Degen kommer vara rätt lös.
  • Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över dagen.

På kvällen

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela degen i två delar och mjöla runt bitarna och tryck ut dem på två bakplåtsklädda plåtar.
  • Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen och bred ut på pizzorna.
  • Strö över tacofärsen och sedan osten.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  • Servera med skålar med grönsaker så får man toppa med det man vill.

Vill du göra en grymt god tacosås så har jag ett recept här 🙂

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “TacopizzaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *