4 ingredienser är allt som behövs för att göra en billig och lyxig krämig risotto!
Jag är nog inte ensam om att ha kvar grötris efter julen, vilket är perfekt för att göra denna busenkela denna risotto med pesto och parmesan. Du kan äta den som den är med en god sallad eller som tillbehör till lax eller kyckling.
Du kan variera med röd eller grön pesto. Denna gång tog jag grön pesto men jag älskar röd pesto så det kan inte annat än bli fantastiskt med båda.
Jag lagade den i slowcookern men det går kanon att göra i kastrull på spis eller i tryckkokaren.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Risotto på grötris med pesto och parmesan
2,5 dl grötris
7 dl vatten
0,75 dl grön pesto
0,5 tsk salt
På slutet
1.5 dl riven parmesanost
Gör så här
- Blanda ner alla ingredienser förutom parmesanan i en kastrull, slowcooker eller tryckkokare.
- Tillaga enligt någon av följande alternativ:
- Kastrull på spis: Koka upp först och sänk sedan värmen och koka på svarg värme i 30-40 min eller tills vätskan har kokat in. Rör om då och då så riset inte fastnar i botten.
- Slowcooker: Kör på HÖG i ca 1,5 – 2 h. Rör om några gånger under tiden.
- Tryckkokare: Kör på RICE i 10 minuter.
- När riset är klart, häller ner parmesanen och rör om så den blandas ordentligt.
- Hyvla lite extra parmesan på toppen vid servering.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Risotto med pesto och parmesan på grötris”Add yours →