Detta inlägg är ett samarbete mellan Coop Folkparken i Södertälje och Lindas mathörna
Dags för sparris och rädisor! Primörer är bara underbara, det är så mycket smak i dem så man behöver inte så mycket mer med dessa mumsiga grönsaker. Är du grillsugen så kan du grilla kycklingen eller halloumin.
Havreris är verkligen min nya favorit. Tycker den blir så god och nästan lite krämig i konsistensen så perfekt att blanda ihop med grönsaker av olika slag. Kan se att sommaren kommer innebära många olika sallader med havreris till grillat 🙂
4 portioner
Ca 500 g kycklingfilé eller 2 pkt halloumi
2,6 dl havreris
4 dl vatten
1 krm salt
2 knippar sparris
2 påsar/knippor rädisor
Citron
Gör så här:
- Stek kycklingfilén eller halloumin med lite salt och peppar i en stekpanna
- Koka havreriset enligt instruktioner på förpackningen
- Skär sparrisen i mindre bitar och halvera rädisorna, bryn dem i ca 4-5 minuter i en medelvarm stekpanna i smör med salt
- Servera med pressad citron över och gärna med en god kall sås, t ex tzatsiki eller Green Goddessdressing
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Kyckling eller halloumi med havreris, sparris och rädisor- Coop Folkparken”Add yours →