Kålmaja för slowcooking/tryckkokning

Älskar du kålpudding lika mycket som jag? Så är den här rätten för dig för den smakar underbart, är billig men är enklare att göra.

Jag älskar att ha i koncentrerad svartvinbärssaft men du kan byta ut den mot honung om du föredrar det,

Den här grytan går snabbt att förbereda och vinner så mycket på att gå hela dagen. Sen är det bara att koka potatis när det är dags att äta. Jag kokade morötter tillsammans med potatisen för jag tycker om att äta morot till. Sen såklart lingonsylt på det 😊😊

Du har väl inte missat att du kan nu titta på en gratis föreläsning där jag svarar på de 10 vanligaste frågorna om slowcooking- KLICKA HÄR om du vill titta på den.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Kålmaja
4 portioner
500 g nötfärs eller blandfärs
500 g vitkål, skuren i mindre bitar
1 tsk lökpulver
3 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 msk svartvinbärssaft eller 1 msk honung
1 msk kinesisk soja
1 tsk worcestershiresås
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

På slutet
3 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde om du vill lyxa lite😊 )

Gör så här:

  • Bryn färsen och vitkålen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om du har det.
  • Häll ner alla ingredienser utom grädden i grytan och kör enligt följande:
    • Slowcooking LÅG- 8-9 h
    • Slowcooking HÖG- 6-7 h
    • Tryckkokning: MEAT i 30 minuter
  • Häll ner grädden och kör på HÖG i 30 minuter.
  • Servera med kokt potatis, lingonsylt och inlagd gurka

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Kålmaja för slowcooking/tryckkokningAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *