Fläskytterfilegryta med röd curry och kokosmjölk i gryta

Jag har fått lite rull nu på asiatisk mat, det behövs verkligen inte många ingredienser för att det ska bli supergott. Jag älskar jordnötssmör så ville ha en tydlig sådan smak tillsammans med den röda curryn. Barnen slukade denna rätt och det blev knappt något kvar för mina lunchlådor. Jag åt den sista såsen med sked på slutet för det var så gott.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Fläskytterfilegratäng med röd curry och kokosmjölk i gryta
6-8 portioner

1 kg fläskytterfile, skuren i mindre bitar
2 burkar kokosmjölk a ca 400 g
1 msk socker
1- 1,5 msk röd currypasta
1 msk pressad citron eller 1 tsk risvinäger
2 msk jordnötssmör
1 msk fisksås
0,5 msk kinesisk soja
0,5 tsk salt

Smör eller olja att steka i

Till servering:
Koka äggnudlar, vetenudlar eller kokt ris.

Topping:
Strimlad purjolök och hackade jordnötter

Gör så här:

  • Bryn köttbitarna i smör eller olja i en gryta.
  • Häll ner resten av ingredienserna och låt småkoka i ca 10-15 minuter medan du fixar med nudlarna.
  • Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
  • Servera i djupa skålar med ordentligt med sås och topping.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

4 comments on “Fläskytterfilegryta med röd curry och kokosmjölk i grytaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *