Fiskgryta med saffran i din slowcooker

Denna gryta är så enkel och god och grönsakerna kan med fördel stå länge för de tar tid att bli mjuka. Ha i fisken när du kommer hem och kör på hög en timme- Klart och simsalabim så är middagslogistiken klar!

Servera med nybakad baguette, en klyfta lime och aioli så är vardagslyxen komplett!

Fiskgryta med saffran och tomat
500 g lax
400 g Alaska pollock eller torsk
1 gul lök, hackad
0,5 g saffran
2 stora morötter
2 palsternackor
1 zucchini
0, 5 liten kålrot
2 finhackade vitlöksklyftor
2 fiskbuljongtärningar (eller 3 msk hummerfond för extra lyx)
4 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
Cayennepeppar

Gör så här:
Skär alla grönsaker i bitar. Fräs lök, vitlök och saffran i någon minut på medelhög värme och lägg i det i pottan tillsammans med de hackade grönsakerna, krossade tomater, vatten, buljongtärningar, vinäger, tomatpuré, socker, salt och cayennepeppar. Låt koka 8-10 h på låg. Lägg i fisken ca 30 min innan du ska äta och ställ slowcookern på hög.

Viktväktarna flex: 0 SP 😊

9 comments on “Fiskgryta med saffran i din slowcookerAdd yours →

  1. Hej, jag tänker göra Fiskgryta med saffran i min Crock Pot. I receptet finns ingen uppgift om hur mycket saffran det ska vara. Dessutom ska det vara lök, men hur mycket? Jag ska bjuda mina systrar på denna gryta. Den ser så god ut.
    Mvh/Yvonne Henriksson

  2. Hej, jag tänker göra Fiskgryta med saffran i min Crock Pot. I receptet finns ingen uppgift om hur mycket saffran det ska vara. Dessutom ska det vara lök, men hur mycket? Ska bjuda mina systrar på denna gryta. Den ser så god ut. Mvh/Yvonne Henriksson

  3. Bjöd på fiskgryta.. nästa gång använder jag halva mängden av dom passerade tomaterna och utesluter tomatpure’n.

  4. En fråga från en nybörjare
    Ska ha i fisken och man sätta timern på 1 timme Hög även om pottan fortfarande står och kokar? Eller gäller det om allt hunnit svalna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *