Ett år när vi hade det lite extra skralt med pengar för jag gick på folkhögskola så bakade jag allt bröd själv i ett år. Limpor, baguetter, pitabröd, hamburgerbröd… Rubbet!
Det var väldigt lustfyllt och när matpriserna drar iväg nu så känner jag att jag blir väldigt lockad att börja baka mer. Jag har också följt Salt & peppar länge och blivit så inspirerad av Millans alla brödbak.
Detta är en variant av en filmjölkslimpa som jag bakade typ jämt som man kan variera hur mycket som helst. Den är bara att röra ihop och grädda i ugnen i 55 min så är den klar, ingen jäsning behövs alls. Den blir väldigt god att rosta efter några dagar 😊😊😁
Jag hade i lite hackade aprikoser som jag hade i en låda och toppade med en salladatoppingmix som jag också hittade i en låda 😊
Filmjölksbröd med rågsikt, havregryn och aprikoser
7,5 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 msk bikarbonat
10 hackade torkade aprikoser
1 tsk salt
5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
1 msk sirap
Topping:
Solroskärnor, pumpakärnor eller en mix
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och aprikosbitarna.
- Blanda ner fil och sirap. Rör om ordentligt så allt blandar sig.
- Smöra och ströbröa en limpform.
- Häll ner smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter.
- Få ut limpan med hjälp av t ex en smörkniv av trä, låt svalna på ett galler.
Andra brödrecept
- Filmjölksbröd i slowcookern
- Underbart bröd i slowcookern
- Den bästa limpan någonsin
- Busenkla frukostfrallor
Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
1 comment on “Filmjölksbröd med rågsikt, havregryn och aprikoser”Add yours →