Så här i slutet på månaden blir jag alltid lite deppig över matpriserna och kände att jag ville baka något gott bröd. Det är ju en total lyckoupplevelse att sätta tänderna i ett nybakt bröd med smör på. Dessa bröd är också kanon att fylla med massa mums om man ska på utflykt.
Jag blandar ihop degen på kvällen på 2 minuter och sedan jäser den under natten, sedan knådar jag inget utan bara skär upp i bitar, drar ut lite grann och lägger på en plåt och in i ugnen.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Ciabattabröd
ca 20-22 st
1 msk torrjäst
2 tsk salt
1 kg vetemjöl
400 g durumvete
1 l kallt vatten
Gör så här
- Blanda torrjäst, durumvetemjöl, vetemjöl och salt i en bunke och låt stå ca 10 min. (detta för att torrjästen ska aktiveras)
- Häll i vattenet och knåda ihop degen ordentligt. Jag knådade kanske i 5 minuter.
- Täck över bunken och låt jäsa under natten i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 250 grader på över och undervärme.
- Lägg upp degen på en skärbräda, du ska inte knåda den. Skär degen i 20-22 bitar.
- Lägg bakplåtspapper på två stycken bakplåtar.
- Dra ut degbitarna så de blir lite avlånga slängd och lägg på plåtarna.
- Grädda i 250 grader mitt i ugnen i ca 15 min.
Andra brödrecept
0 comments on “Enkelt och underbart goda ciabattabröd”Add yours →