- Bryn köttet i en stekpanna eller din slowcooker (går att hoppa över detta steg om man vill, då lägger du bara ner köttet i slowcookern).
- Häll på Coca cola och lägg ner resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-8 h.
- Strimla köttet med gafflar och låt stå i skyn ca 30 min. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och kör några minuter på högsta värmen på grillen.
Carnitas i slowcookern!!!
Carnitas for the win!
Så.himla.gott! Levla upp din fredagataco med carnitas! Detta är överlägset den bästa kryddningen jag gjort- sött, salt, syrligt och hett i en härlig blandning 😊👍
Jag är så förälskad i min nya kamera, svårt att inte fota allt som finns, ur alla vinklar som finns… så ni får ha lite överseende över att vissa bilder liksom bara måste vara med 😉
Kör Carnitasen under dagen och gör den lite krispig i ugnen precis innan servering och servera med klassiska tacotillbehör 😊 du kan göra denna rätt både på fläskkarré eller fläskytterfilé. Båda blir gott och är inte dyra köttbitar. Det var VÄLDIGT gott med mango till de vanliga tillbehöran, prova!! I dare you!
Carnitas
6 portioner
1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré
3 hackade vitlöksklyftor
5 dl Coca cola
1 pressad lime
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 msk spiskummin
3 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk oregano
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
1 msk salt
Gör så här
3 comments on “Carnitas i slowcookern!!!”Add yours →