Crock-pot: Fläskytterfilégryta med paprika, zucchini och syltlök

Jag utgick ifrån min kreolska gryta och lekte lite. Jag har ju världens största zucchini som jag försöker komma på vad jag ska göra med 😂

Fläskytterfilégryta med paprika, zucchini och syltlök

1 kg fläskytterfile
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
1 burk syltlök
0.5 dl spad av syltlök
2- 3 hackade vitlöksklyftor
1 liten zucchini (eller en liten del av en gigantisk 😂)
3 dl grädde eller Creme Fraiche
3 paprikor
1 tsk timjan
Salt, peppar
Cayennepeppar
1 msk maizena
1 msk vatten

Gör så här

Skär fläskytterfilen i lite större bitar. Hacka vitlöken och skär paprika och zucchini i mindre bitar.

Fräs köttet snabbt i en panna eller i din Crockpot om den har den funktionen, så köttet får färg.

Lägg ner i pottan och häll över vatten, buljongtärning, paprika, zucchini, vitlök, syltlök och spad från syltlök. Krydda med salt, cayennepeppar och timjan.
Sätt på låg i 2- 3 h.

Blanda maizena och vatten och rör om. Häll i grädde och låt koka upp. Smaka av med timjan, salt och cayennepeppar

Servera med rotsaker som du bakar i ugn och en god sallad.

5 comments on “Crock-pot: Fläskytterfilégryta med paprika, zucchini och syltlökAdd yours →

  1. HEJ
    Tänkte laga detta recept fläskytterfilegryta med paprika. Vad menar du när man ska ha i grädden och sen koka upp. Kan man inte ha i grädden och creme fraichen från början.

    1. Skulle säga att tiden förlängs lite när du lyfter på locket, försök att minimera det så mycket som möjligt 😊

  2. Hej igen
    Nu har jag lagat grytan. Det blev god smak på den . Hade i 4 dl creme fraiche när det var 30 min kvar på tiden. Det jag kan tycka är att nästa gång utesluter jag vattnet. Det blev ju vätska av syltlöken och creme fraichen. Får tacka för receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *