Ceasarwrap på kyckling med bacon- den perfekta sommarmaten

Dags för strandhäng, picknickar eller en lunch på altanen (eller i hammocken för min del) och då är detta min nya favorit! Förra året gjorde jag ett gäng olika kycklingrätter med basen i denna slökokta kyckling och kom nu på att jag ÄLSKAR cesarsallad, ceasarwrap, egentligen allt som heter ceasar…

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Grundrecept:
1 kg kycklingfilé
Vatten
1 tsk salt

Lägg ner kycklingfiléerna i slowcookern och häll på vatten så vattnet täcker kycklingen. Kör på LÅG i 1,5 h eller HÖG i 1 h eller tills kycklingen är genomlagar. Om du använder termometer ska innertemperaturen vara 72 grader.

Det går såklart att bara steka dem eller köra dem i ugn ca 20 minuter på 200 grader.

Ceasarwrap 6- 8 st

6-8 tunnbröd, tortillabröd eller libabröd
Kyckling, skuren i mindre bitar
2 paket bacon eller kycklingbacon, stekta i mindre bitar
2 dl ceasardressing
1 dl grovriven parmesanost
Romansallad eller babyspenat
Finskivad rödlök

  • Lägg kycklingen i en stor bunke, blanda ner stekt bacon, parmesan och dressing och rör ihop.
  • Lägg salladen på bröden, klicka ut stora klickar av kycklingröran och lägg på rödlök. Rulla ihop och klä in i bivaxdukar eller folie- ready to go!

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Ceasarwrap på kyckling med bacon- den perfekta sommarmatenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *