Ibland är det enkla det godaste! Båda mina kids blev helt lyriska över denna kyckling (vilket inte alltid är fallet) och tjoade att detta var det bästa jag gjort! De är så söta mina kids- man får allt från tungskrapa till hurrarop och det går liksom inte att misstolka vad de tycker… fast jag är ju precis likadan så kanske inget kosntigt med det 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Busenkel kyckling med honung och timjan
4-6 portioner
800 g kycklinglårfileer eller kycklingfiléer
2 msk honung
2 tsk timjan
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Gör så här:
- Blanda ihop timjan, vitlökspulver och salt i en skål och krydda sedan kycklingen ordentligt runt om
- Bryn kycklingen i en stekpanna i rapsoljan så den får färg
- Lägg ner i slowcookern, ringla över honungen och kör enligt följande:
Kycklinglårfiléer: 2-3 h på LÅG eller 1,5-2 h på HÖG
Kycklingfiléer: 1,5 -2 h på LÅG eller 1-1,5 h på HÖG
Här serverar jag den med den goda morotsåsen med fetaost
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
0 comments on “Busenkel kyckling med honung och timjan i slowcookern”Add yours →