Efter en december med massor av grytor, julskinka, köttbullar så är jag mest sugen på sallader, tacos och thaimat. Denna sallad är en dröm av fräschhet och smak. Man kan lägga till kyckling eller ett gott bröd.
Med apelsiner, äpplen, avokado, fetaost och toppingen med t ex solroskärnor och pinjenötter blir detta en dans av smaker och konsistenser 😊 Pistagenötter skulle vara galet gott på också.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker
Apelsinsallad med avokado, äpple och fetaost
1 kruka romansallad, skuren i mindre bitar
3-4 apelsiner, skalade och skurna i bitar
2 gröna äpplen, t ex granny smith, skuren i bitar
2 avokados, skurna i bitar
150 g fetaost, skuren i bitar
1 gurka, skuren i bitar
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 msk salladstopping med t ex solroskärnor, pinjenötter, pumpakärnor
Gör så här:
- Skär alla ingredienser och lägg i en skål.
- Häll över olivolja, flingsalt och salladstopping och rör runt och servera på en gång.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Apelsinsallad med avokado, äpple, fetaost med frö- och nöttopping”Add yours →