Med mer sötpotatis och tomater och lite mindre köttfärs så får du här en grymt god tacogryta till många personer som inte ruinerar dig. Men en stor påse nachochips eller den grymt goda tacopizzan jag bakade med tacosås och lite topping så är detta en dröm!
Jag toppade med mango, gräddfil och picklad rödlök, men på med hackad gurka, sallad, guacamole eller vad du tycker om till taco.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Tacogryta med sötpotatis
6 portioner
500 g nötfärs eller blandfärs
2 stora sötpotatisar, skalad och skuren i bitar
2 burkar krossade tomater a 390 g
2 dl vatten
1 liten burk majs, avrunnen
1 köttbuljongtärning
Saften från 1 lime
1,5 tsk lökpulver
1,5 tsk vitlökspulver
1 påse tacokryddmix
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
Tillbehör
Mango
Gräddfil
Nachochips och/eller tacopizza
Picklad rödlök
Gör så här:
- Bryn köttfärsen och lägg sedan ner färsen tillsammans med resten av ingredienserna
- Kör enligt följande:
- Slowcooker: Kör på låg i 6-7 h eller hög i 4-5 h
- Tryckkokare: MEAT i 30 min
- Gryta på spis: Småkoka i 20 minuter.
- Servera med tacotillbehör
Picklad rödlök
3 stora rödlökar
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättikssprit
1 krm salt
- Blanda ihop vatten, socker och ättikssprit och låt sockret lösa sig.
- Skiva lök (gärna med en mandolin) och lägg ner i lagen och låt stå ca 15 minuter innan servering
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Hej, jag hittar inte majsen i receptet. Hur mycket en burk? Ska den i mot slutet eller från början?
Hoppsan, den föll bort, en liten burk majs, avrunnen i början 😊 ska uppdatera receptet
👍