Jag försöker laga mat nu på det jag har hemma nu under de fattiga veckorna. Jag gjorde en tacogryta med sötpotatis och tänkte att jag kan ju baka bröd till, sen tänkte jag på hur jag kunde ”tacofiera” brödet och jag hade lite tacosås kvar så tänkte- bröd- tacosås- ost= tacopizza!
Den blev väldigt uppskattad av barnen och eftersom de inte var eld och lågor över tacogrytan så fick det bli pizza för dem denna middag 😂😊👍
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
2 tjocka pizzor
Deg
540 g vetemjöl, gärna hälften vetemjöl och hälften vetemjöl special
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
1 tsk salt
1 dl filmjölk
3 dl vatten, lite varmare än fingervarmt
2 msk rapsolja
Topping
0,5 burk tacosås
2 dl riven ost
- Blanda ihop och låt stå i ca 10 minuter så torrjästen aktiveras
- Blanda sedan ner filmjölk, vatten och olja och rör och knåda ihop allt till en lite kladdig deg.
- Lås jäsa i rumstemperatur i minst 1 h, gärna längre.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Dela degen i två delar och tryck ut degen lite slarvigt på varsin bakpappersklädd plåt.
- Bred på toppingen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter eller tills den har fått färg
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Superenkel tacopizza”Add yours →