Sötpotatissoppa med tomat, kokosmjölk, zucchini och jordnötssmör

Det var extrapris på sötpotatis på affären så jag gick loss 😂 så då tänkte jag att en soppa skulle bli kanon med lite krossade tomater, kokosmjölk och jordnötssmör. Sötpotatis är så tacksamt tycker jag, den blir krämig och söt och passar perfekt med lite hetta och syra. Ät med ett gott bröd till.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.

Sötpotatissoppa med tomat, kokosmjölk och jordnötssmör
6 portioner

800 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
1 förp krossade tomater a ca 400 g
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk riven, färsk ingefära
1 zucchini, skuren i bitar
0,5 dl jordnötssmör
2 msk japansk soja
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk fisksås
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt

På slutet
4 dl kokosmjölk

Gör så här:

  • Bryn lök och vitlök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkockare.
  • Lägg ner alla ingredienser och kör enligt något av följande
    • Slowcooking: på LÅG i 7-8 h, på HÖG i 5-6 h
    • Tryckkokning: SOUP 15 min i tryckkockaren/Crock-Pot Express
    • Gryta på spis: Koka på svag värme i ca 30 min
  • Häll i kokosmjölk (kör du tryckkokning så vänta tills trycket släppt och byt till Slowcooking) och kör på HÖG i 30 minuter eller låt koka upp i grytan på spis.
  • Servera med hackade jordnötter

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Sötpotatissoppa med tomat, kokosmjölk, zucchini och jordnötssmörAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *