Detta var ju en alldeles utmärkt idé! Rabarber blir så bra när den får stå länge på lägre värme och det var så himla enkelt. Med den färska ingefäran så fick blev denna ett suveränt tillbehör till den soja och chilimariernade fläskfilén vi grillade på midsommar. Detta öppnar ju även upp för en massa chutneyrecept! Det kommer garanterat komma fler sådan här recept 🙂
Jag använde lökpulver och vitlökspulver för att jag hade lite bråttom men använd gärna färsk vitlök som du pressar ner, skulle köra 1 klyfta. Om du vill använda färsk lök (ta 1 st), stek den gärna lite innan så den blir mjukare i smaken.
Du har väl inte missat att jag släpper en ny slowcookingkokbok i september 🙂 Förbeställ ”Slowcooking i vardagen” . Förbeställ här
Rabarberchurney med färsk ingefära
500 g rabarber i bitar
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk chiliflakes eller 0,5 – 1 röd chili i tunna skivor
2 msk rödvinsvinäger
0, 75 dl honung
1 dl vatten
1 tsk salt
Gör så här:
Lägg ner allt i slowcookern och rör om. Kör på låg i 4-5 h. Klart!
Slowcookerkokböcker
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Förbeställ ”Slowcooking i vardagen” på Isaberg Förlag (beräknad släpp i slutet av septermber)
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Boken
0 comments on “Rabarberchutney med ingefära i slowcookern”Add yours →