Detta är en upphottad variant av korv med bröd fast 100 gånger godare. Du gör en omgång pulled pork i slowcookerna, sen fyller du lite större korvbröd (min favorit är durumkorvbröd) och toppar med grönsaker, chilimajonäs och rostad lök.
Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäs
4-6 portioner
1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
1 dl japansk soja
1 dl sweet chili
0,5 dl vatten
3 vitlöksklyftor, halverade
5 cm skivad, färsk ingefära
1 tsk salt
Tillbehör:
Stora korvbröd
Sallad eller babyspenat
Skivad paprika
Skivad gurka
Skivad purjolök eller picklad rödlök
Chilimajonäs
Rostad lök
Gör så här:
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
- Blanda ihop resten av ingredienser i en skål och rör om.
- Lägg köttet i slowcookern och häll över såsen.
- Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
- Tryck sönder köttet med en slev och låt köttet dra åt sig av såsen i ca 30 min.
- Fyll korvbröden med kött, grönsaker och sås.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäs”Add yours →