Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäs

Detta är en upphottad variant av korv med bröd fast 100 gånger godare. Du gör en omgång pulled pork i slowcookerna, sen fyller du lite större korvbröd (min favorit är durumkorvbröd) och toppar med grönsaker, chilimajonäs och rostad lök.

Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäs
4-6 portioner

1 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
1 dl japansk soja
1 dl sweet chili
0,5 dl vatten
3 vitlöksklyftor, halverade
5 cm skivad, färsk ingefära
1 tsk salt

Tillbehör:
Stora korvbröd
Sallad eller babyspenat
Skivad paprika
Skivad gurka
Skivad purjolök eller picklad rödlök
Chilimajonäs
Rostad lök

Gör så här:

  • Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
  • Blanda ihop resten av ingredienser i en skål och rör om.
  • Lägg köttet i slowcookern och häll över såsen.
  • Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
  • Tryck sönder köttet med en slev och låt köttet dra åt sig av såsen i ca 30 min.
  • Fyll korvbröden med kött, grönsaker och sås.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Pulled pork med sweet chili, ingefära och vitlök i i korvbröd med chilimajonäsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *