Jag kan ju aldrig bara göra en grej utan har jag en idé så blir det ofta flera varianter 🙂 och jag fick dessutom ett önskemål när jag gjorde min köttfärspaj på köttfärsröra med soltorkade tomater att även göra en vegetarisk variant. Så här kommer den!
Jag måste säga att vegofärs som går länge blir superbra! Jag trodde verkligen inte det. Detta öppnar ju upp en helt ny värld av vegetariskt matlagning i slowcookern 🙂
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Paj på slökokt vegofärs med pesto och oregano
6 portioner
ca 500 g vegofärs, t ex Anamma
2 pkt krossade tomater (a 400 g)
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 dl röd pesto
1 msk oregano
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
På slutet
1 dl creme fraiche
Pajen
1 färdig pajdeg eller pajdeg på keso (se längre ner)
0,5 zucchihi, finskivad
150 g fetaost
Gör så här:
- Bryn fryst vegofärs några minuter i olja på hög värme i en stekpanna. Lägg ner i slowcookern.
- Sänk värmen och bryn lök och vitlök i olja några minuter. Lägg sedan ner även detta i slowcookern.
- Lägg i resten av ingredienserna förutom creme fraichen och rör om.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Rör ner creme fraichen.
- Lägg ner köttfärsröran i den pajdegsklädda pajformen.
- Stoppa ner finskivade zucchiniskivor och smula sedan över fetaost.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Servera med en god sallad
Pajdeg
150 g keso (jag använde minikeso)
50 g smör
3 dl vetemjöl
Mixa ihop ingredienserna och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 15 min på 200 grader.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
0 comments on “Paj på slökokt vegofärs med pesto och oregano”Add yours →