Denna supergoda linsbolognese tar typ 5 minuter att förbereda, verkligen en ”släng ner och glöm bort”- rätt. Och det gör absolut ingenting att barnen älskar denna rätt, så om du vill få in mer vegetariskt i vardagen, prova denna! Det är en favorit oavsett ålder 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Vegetarisk linsbolognese med mango chutney
6-8 portioner
2,5 dl torkade, röda linser
1 hackad, gul lök eller 1 tsk lökpulver
2 pressade vitlöksklyftor eller 1,5 tsk vitlökspulver
2 burkar krossade tomater
3 dl vatten
5 msk tomatpuré
1 dl mango chutney
2 grönsaksbuljongtärningar, hackade
1 tsk salt
Vitpeppar
Tips: häll i 1 dl havregrädde på slutet för lite krämighet
Gör så här:
– Bryn löken om du använder det i lite olja eller smör och häll sedan lök och resten av ingredienserna i din slowcooker.
– Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h, rör om ordentligt
– Servera med pasta till och toppa med riven ost.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Linsbolognese med mango chutney i slowcookern”Add yours →