Detta blev verkligen bra och var så enkelt! Jag blandade ihop en deg, lät den jäsa över natten direkt i ugnsformen och sedan bara gräddade på morgonen 🤩🤩
Denna är det perfekta brödet till soppa, gryta, kräftskiva, sallader… allt! Och det är superbilligt att göra.. win på det mesta alltså 😊😊
Långjäst focaccia i ugnsform
3 krm torrjäst
5 dl kallt vatten
2 1/2 tsk salt
9 dl vetemjöl
1,5 dl durummjöl
1 msk olivolja
Topping:
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
- Häll ner torrjästen i en bunke tillsammans med mjöl och salt. Låt stå 10 minuter för att aktivera jäste
- Häll ner vatten och blanda och knåda degen tills den blir fin.
- Häll 1 msk olivolja i en ugnsform och smörj formen.
- Lägg ner degen och tryck ut den i formen. Täck över med plastfolie eller några annat som täcker formen och låt jäsa i rumstemperatur i ca 8-9 h.
- PÅ morgonen, ringla över olivolja och tryck ner fingrarna på några ställen (här kan du trycka ner oliver eller fetaost om du vill)
- Strö över flingsalt
- Grädda i 225 grader i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Skär upp i bitar direkt i formen och servera.
Andra brödrecept
Filmjölksbröd med rågsikt, havregryn och aprikoser
Filmjölksbröd i slowcookern
Underbart bröd i slowcookern
Den bästa limpan någonsin
Busenkla frukostfrallor
Hej, måste det vara durumvetemjöl? Passar inte vanlig?
Det går jättebra med vanlig vetemjöl 😊👍