Dags att kicka igång grytsäsongen och vi startar med en superenkel och god kycklinggryta med tomat, bacon och champinjoner. Servera med antingen ris eller pasta och en god sallad
Denna gryta är superenkelt och god. Du kan variera lite med vinäger- byt ut mot vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Du kan även byta ut oregano mot basilika eller timjan.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Kycklinggryta med tomat, bacon och champinjoner
4-6 portioner
800 g kycklinglårfiléer
1 paket bacon eller kalkonbacon
10 champinjoner
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 tsk balsamvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1. 5 tsk oregano
0,5 tsk salt
Gör så här:
– Bryn kycklingen och baconet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
– Lägg ner alla ingredienser i slowcookern och kör på LÅG i 5-6 h eller HÖG i 3-4 H
– Servera med ris eller pasta
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
Hej, är det inte fel på timmarna på värmen? Det tar längre tid på låg än på hög.
Japp, det blev fel har ändrat nu
Hej Linda tack för fantastiska recept
Men i detta recept har du (hoppas jag) kastat om tiderna för hög och låg.
Japp, det blev fel har ändrat nu
Hm ser ju suveränt gott ut , hm tänker på tiden ? Låg 3-4 o hög 5-6 ? Stämmer detta ? Med vänlig hälsning,
Noo, det blev fel har ändrat nu
Jag antar att tiderna för LÅG och HÖG är förväxlade??
Japp, det blev fel har ändrat nu
Hej
Blir det någon skillnad på resultatet om man kör hög eller låg?
på hög tar det kortare tid att värma upp grytan så då blir tillagningstiden kortare
men resultatet blir ungfär samma