Mysfrukostarna är räddade!
Så länge har jag längtat efter något sconesliknande som inte innehåller massa fett. Fick ett tips från en tjej – Jessica- att prova hennes kvargbullar. Jag hade inte allt hemma så fick improvisera lite.. (eller rätt mycket.. hade verkligen inte rätt ingredienser hemma :)) men det blev vansinnigt bra!
Ägg i smeten blev kanon (trodde jag inte). Orginalreceptet hittar ni här
Så här har ni påskens mysfrukostar… Voila!
Kvargfrallor med ägg
2, 5 dl havregryn
1 dl rågsikt
1 dl vetemjöl special med fullkorn
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ägg
1, 5 dl kvarg
1 dl mild lättyoghurt
Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i kvarg och yoghurt och knäck i ett ägg. Blanda ihop och klicka ut på en plåt.
200 grader i ca 19 min
0 comments on “Kvargfrallor med ägg”Add yours →