Yippi! Äntligen något brödigt som går fort och passar in i min diet… happy happy! De påminner lite om scones och blir väldigt mumsiga att rosta
Ät dem till frukost, mellanmål eller som jag gjorde idag- till soppa!
Kvargfrallor
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl special med fullkorn eller mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
250 g kvarg
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200°.
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt kvargen och blanda med en sked och sen knådade jag ihop degen med händerna . Forma degen till bullar (ca 7- 8 st)
In i ugnen i ca 20 minuter tills frallorna får färg.
Ser lite torra ut 🙂 men smakar säkert mums!!! De här kanske också passar in i din diet – de är både saftiga och goda http://attlevasunt.se/nyttigt-och-gott.
Ska absolut prova dina scones, Jessica 😊