Japp, en till köttfärssås 😂 men det går ju att variera såååå mycket med kryddor, soja, grädde mm. (Läs mitt inlägg om kryddor och smaksättare i Slowcookingskolan del 3 här). Jag började med champinjoner men sedan trillade (ja, verkligen trillade) över både gula och trattkantareller på en promenad så det blev en mix av allt.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Köttfärssås med svamp, oregano och grädde i slowcookern
6-8 portioner
800 g nötfärs (eller älgfärs)
2 burkar krossade tomater
Blandad svamp, t ex champinjoner, gula kantareller, trattkantareller
2 msk balsamvinäger
3 msk tomatpuré
2,5 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk torkad oregano
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
Svartpeppar
På slutet:
1 dl grädde
Gör så här:
– Bryn köttfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner färsen och resten av ingredienserna, förutom grädden, i din slowcooker och rör om.
– Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 5-7 h.
– Rör ner grädden och kör på HÖG i 30 minuter medan du kokar pastan.
Du har väl inte missat min nya bloggserie Slowcookingskolan? Här lägger jag upp inlägg så du kan läsa dig allt om slowcooking och hur du kan tänka.
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Köttfärssås med svamp, oregano och grädde i slowcookern”Add yours →