Köttfärssås med oregano, balsamvinäger och grädde

Det finns nog oändligt med recept på köttfärssås, men det gör ingenting för alla recept har en speciell touch och ger lite olika smakupplevelser. Alla vid matbordet var iallafall överens som att denna var riktigt mumsig 🙂 Eftersom jag postade ett inlägg igår med 5 mumsiga recept med köttfärs så följde jag liksom det temat 🙂

Köttfärssås med oregano, balsamvinäger och grädde
6-8 portioner

Ingredienser
800 g nötfärs
2 pkt krossade tomater (a 500 g)
3 köttbuljongtärningar
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
1,5 msk torkad oregano
1,5 tsk salt

På slutet
1,5 dl grädde

Gör så här:
– Bryn lök och vitlök på medelhög värme tills löken är lite glansig och genomskinlig, lägg sedan ner det i slowcookern
– Bryn nötfärsen och lägg sedan ner den också i slowcookern.
– Lägg ner resten av ingredienserna utom grädden, rör om
– Slowcooking: Kör på 8-10 h på låg eller 5-7 h på hög.
– Tryckkokning: Kör på MEAT i 20 minuter
– Gryta på spis – koka på låg värme i 15 – 20 minuter
– När du sätter igång pastan så häll i grädden och kör på hög i ca 30 minuter.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Köttfärssås med oregano, balsamvinäger och gräddeAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *