Klassisk köttsoppa

Vissa rätter är så enkla att du nästan inte kan förstå hur de kan bli så gott! Detta är en sådan rätt som dessutom är busenkel att förbereda. Det är svårt att slå en klassisk köttsoppa 😊

Med ett färskt, nybakat bröd så har du en rikitgt lyxmiddag för en billig peng 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Klassisk köttsoppa
4-6 portioner

600 g högrev, skuren i mindre bitar
1 liter vatten
4 potatisar, skalade och skurna i bitar
2 morötter, skalade och skurna i slantar
2 palsternackor, skalade och skurna i biter
100 g rotselleri, skalad och skuren i mindre bitar
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:

  • Bryn köttbitarna i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcookerTryckkokare om den har den funktionen.
  • Lägg ner alla ingredienser och rör om.
  • Kör enligt något av följande alternativ.
    • Slowcooking: LÅG i 8- 10 h eller HÖG i 6-7 h
    • Tryckkokning: SOUP i 40 min tryckkockning.
    • Gryta på spis: Koka på svag värme i ca 55-60 minuter.

Här kommer lite tips på bröd att baka själv

Filmjölksbröd med rågsikt, havregryn och aprikoser
Filmjölksbröd i slowcookern
Underbart bröd i slowcookern
Den bästa limpan någonsin
Busenkla frukostfrallor

Reklam för mina kokböker

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

10 comments on “Klassisk köttsoppaAdd yours →

    1. 1 liter enligt receptet, men jag kör 1,5 istället. Tyckte det vart för lite vätska enligt receptet. Ökade kryddorna motsvarande. Kan vara fråga om tycke och smak.

  1. Gjorde detta, i dag, fast med lite små ändringar. Hade ett kilo fläskkarré i frysen, så det blev det där i stället för högrev. Min kära mor rekommenderade att jag skulle ha i ett märgben, också. Sen tog jag bara hälften av vattnet, och hällde i en långburk Falcon Bayerskt. Det blev helt fantastiskt gott!! Stort tack för all inspiration man får av dig!

    1. Men det lät ju superbra! Man ska göra sina egna varianter 😊😊 jag blir jätteglad att du berättar, tack för det 🥰

  2. Hej. Jag älskar köttsoppa, men vill ha med märgben för att få god smak. Hur skulle du göra, ha i allt+ märgben från start eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *