Kladdkakan med chokladtryffel från Bokmässan i Göteborg

Detta är det du gör när du behöver ren och skär lycka! Det är en kladdkaka som du sedan gör en tryffelkräm och häller över och sedan låter stelna. Jag bakade den till bokmässan och den har minst sagt haft rykande åtgång. Kommentarer som ”Detta var det godaste jag ätit” till ”Oh my god, vad ÄR det här för fantastiskt gott?” gjorde hela min dag 😍

Orginalreceptet kommer från Arla och hittas här

Jag måste bara få hylla bokmässan och hur galet roligt det är att vara här. Det är SMOCKFULLT med underbara människor som älskar böcker- vad kan gå fel liksom! Och ja, jag har köpt massa böcker (och det är bara dag 2 🙈🙈) och provsmakat allt från alla 😁

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Kladdkakan med chokladtryffel
16-18 portioner

Kladdkakan
150 g flytande smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Till formen
2 msk smör
2 msk ströbröd

Tryffelkrämen
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g ljus blockchoklad (eller mörk choklad om man föredrar det)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll ner smöret i en bunke och häll ner socker. Vispa försiktigt med en visp.
  • Häll i kakao, vaniljsocker och rör lite till.
  • Knäck ner äggen och rör om.
  • Häll i mjölet och rör om så allt blandar sig.
  • Smöra och ströbröda en rund ugnsform.
  • Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut kakan och låt svalna lite medan du gör tryffelkrämen.

Tryffelkrämen

  • Ta en kastrull och häll ner grädde och smör och sätt en platta på medelvärme. Bryt ner chokladbitarna och rör runt försiktigt hela tiden tills chokladen smält.
  • Häll krämen ovanpå kladdkakan och ställ i kylen så den stelnar.
  • Servera gärna med glass eller grädde och färska bär.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

0 comments on “Kladdkakan med chokladtryffel från Bokmässan i GöteborgAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *