Detta är den bästa proteinkakan jag ätit och gjort. Den är noga framtagen och justerad över ca 6 års tid (gör typ minst 1 i veckan 😊😊) och jag har provat måååånga proteinpulver. Självklart kan du prova med just ditt favoritpulver men du kan behöva justera lite i mängd för att få rätt konsistens.
Hemmagjord proteinkaka med jordnötssmör och choklad
Steg 1
2 dl vitafiberpulver
0,5 dl vatten
Gör så är:
Blanda och kör i micro på ca 600 w i 15 sek
Steg 2
4,5 dl proteinpulver (jag använder Tyngre vassleprotein kladdkaka)
Ca 12 bitar choklad (just nu kör jag 50 % ljus blockchoklad och 50 % Tonys Chocolat caramel and seasalt, för att jag inte kan leva utan Tonys Chocolat, det går utmärkt)
0,5 – 1,5 msk Mjölk ( ta en tsk i taget)
Blanda i 4,5 dl proteinpulver med chokladsmak med vitafiberblandningen
Häll i 0,5 msk mandelmjölk eller vanlig mjölk i taget och knåda, ta lite i taget- man vill inte ha den för ”blöt”
Smält 12 bitar choklad (jag kör i micro på 350 w i 2 minuter, testa dig fram vad som funkar för dig)
Tryck ut kakan i en form, bred på jordnötssmör och sedan höll över smält choklad
Hej Linda! Du har inte möjligen räknat SP på denna? Tack för alla dina goda recept.
Jo, jag beräknade 1/6 dels kaka på 4- 5 SP (lite beroende på hur mycket choklad jag tog 😂)